Следвайте Гласове в ТелеграмИранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян направи изненадващо

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян направи изненадващо
Коментари Харесай

Иран: Хамас и „Хизбула“ купуват западни оръжия от черния пазар в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян направи изненадващо директни самопризнания на конференция в Доха. Той съобщи, че основаната в Ливан „ Хизбула “ и основаната в Газа Хамас могат да се снабдят с повече оръжия когато и да е, когато пожелаят, употребявайки процъфтяващия оръжеен черен пазар в Украйна.

Според иранския външен министър двете арабски организации, които Съединени американски щати и Европейски Съюз назовават „ терористични “, могат „ елементарно “ и „ без доста старания “ да получат всичко, от което се нуждаят в Украйна.

Необичайните забележки на първия посланик на Иран, страната, подкрепяща от години „ Хизбула “ и Хамас, са пряк удар против Вашингтон и Брюксел, които наляха милиарди долари помощ за защита в Украйна през последните две години. Същите тези страни от НАТО са склонни да бъдат най-големите спонсори на Израел.

„ В предишното – желая да бъда безусловно прям с вас – ние оказвахме всевъзможен тип поддръжка на „ Хизбула “, Хамас и „ Ислямски джихад “, като вземахме поради както интернационалното право, по този начин и изискванията за опълчване на окупатора (Израел – б.а.) “, сподели Абдолахян на форума в Доха на въпрос за поддръжката на Техеран за тези организации.

Иранският външен министър изясни по какъв начин те се въоръжават сега: „ Ако ме попитате от кое място могат да се снабдят с оръжие, тогава един от черните пазари, откъдето могат да ги получат, е Украйна “. „ Много елементарно, без доста старания те могат да получат каквото [им трябва] в Украйна “, сподели още той и добави, че в случай че е належащо, „ Хизбула “ и Хамас в момента „ могат да създават нужните оръжия “ сами.

Изказването му може да има за цел да предизвика още повече несъгласия във външната политика на Съединени американски щати, защото републиканците в Конгреса до момента отхвърлят да гласоподават желаните от Байдън 106 милиарда $ средства за защита – за войните в Украйна и Израел.

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР